119,00 kr.
Formosa Red Oolong Hong Shui.
Formosa Red Oolong te er en relativ ny te og knap så kendt som de traditionelle Oolong teer fra Taiwan.
Te kultivar (type af busk) er Sijichun “Four seassons” som dyrkes i 800 meters højde.
Taiwanske Formosa Oolong te regnes for nogle af de fineste Oolong teer, det skyldes bl.a de unikke vækstbetingelser der findes for dem på øen.
Oolong te fra Taiwan er oftest en anelse mere fermenteret og med en kraftigere earth-wood note end f.eks kinesisk Oolong te.
Oolong te fra Taiwan får mange mineraler og næringsstoffer via den næringsrige jord og nyder godt af et klima, hvor øst er bjergrigt og vest er fladland, og hvor øst og syd er præget af vulkansk aktivitet.
Oolong te dyrket i Taiwan tegner sig for ca. 20% af verdensproduktionen.
Oolong proces:
-Bladene pakkes i et klæde efter tørring og lægges til en langsom let fermentering i kurve.
-Herefter følger en let ristning i wok for at afslutte oxidering, så rulning, tørring og bagning i ovn.
Red Oolong er en moderat ristet Oolong te som gives en ekstraordinær behandling.
Denne ekstra behandling tager yderligere 3 dages produktionstid.
1. dag – Oolong teen bages i 12 timer
2. dag – teen afkøles og hviler
3. dag – teen bages yderligere 6 timer
Formosa Red Oolong Hong Shui har en glat smag med dybe noter af træ og chokolade.
Det er en elegant aften te, der appellerer til kræsne Oolong nydere.
89,00 kr.
139,00 kr.
49,00 kr. – 92,00 kr.
89,00 kr.
Mandag – fredag: 10.00-19-00
Lørdag – søndag: 10.00-17-00